måndag 6 december 2021

Glöggmarinerad kyckling

 Till gårdagens adventsmiddag lagade jag Glöggmarinerad kyckling. Riktigt god recept på kyckling, enkel att göra till många. Receptet kommer från Tasteline .com

Ingredienser


Tillagning

  • 1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
  • 2. Tag upp filéerna och torka av dem. Trä upp köttet på korta träspett. Bryn dem runtom i lite matfett.
  • 3. Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen.
  • 4. Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran. Lägg kycklingspetten ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
  • 5. Fördela lökröran på 4 tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingspetten. Garnera eventuellt med lite färsk timjan. Bjud potatiskaka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar