tisdag 7 december 2021

Bästa efterrätten!

Tobleroneparfait är en av de bästa efterrätter jag vet. Enkel att göra, går att förbereda. Och så snygg att servera.


Tobleroneparfait
  1. 250g tobleronechoklad - smältes i vattenbad
  2. 6 äggulor + 1 dl strösocker - vispas poröst
  3. 5 dl vispgrädde - vispas löst
  4. blanda chokladen och äggblandningen
  5. vänd ner grädden
  6. häll smeten i en form 1 1/12 liter
  7. ställ formen i frysen ca 6 timmar
Kolasås;
75g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
2 msk kakao

Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt suda till en simmig konsistens, ca 5 min. Låt svalna.
Servera såsen till parfaiten tillsammans med färska bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar