Tobleroneparfait är en av de bästa efterrätter jag vet. Enkel att göra, går att förbereda. Och så snygg att servera.
Tobleroneparfait
- 250g tobleronechoklad - smältes i vattenbad
- 6 äggulor + 1 dl strösocker - vispas poröst
- 5 dl vispgrädde - vispas löst
- blanda chokladen och äggblandningen
- vänd ner grädden
- häll smeten i en form 1 1/12 liter
- ställ formen i frysen ca 6 timmar
75g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
2 msk kakao
Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt suda till en simmig konsistens, ca 5 min. Låt svalna.
Servera såsen till parfaiten tillsammans med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar