Lättlagad korvstroganoff
4 portioner
800 g falukorv
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
500 g passerade tomater
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
500 g passerade tomater
Servering
kokt ris
broccoli
gräddfil
kokt ris
broccoli
gräddfil
1. Strimla falukorven och hacka löken. Stek löken mjuk utan att den tar färg i smör i stekpanna. Lägg ner korven och bryn den. Salta försiktigt.
2. Tillsätt sambal och passerade tomater. Låt grytan sjuda 5 min utan lock.
3. Servera med kokt ris, broccoli och gräddfil
Alla gillade maten. Fräscht med gräddfil vid sidan om. Djup tomatsmak. Istället för broccoli hade vi treveckorssallad till.
Alla gillade maten. Fräscht med gräddfil vid sidan om. Djup tomatsmak. Istället för broccoli hade vi treveckorssallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar