Lasagne med rökt lax, citron och grönkål
Yoghurten ger fin syra tillsammans med citronen.
Antal:4 portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter
1 pkt färska lasagneplattor, ca 200 g
½ st purjolök
2 st vitlöksklyftor
200 g grönkål
300 g kallrökt lax
2 st citroner
3 dl turkisk yoghurt
2 dl creme fraiche
½ dl hackad dill
salt och peppar
1 dl riven smakrik ost
½ st purjolök
2 st vitlöksklyftor
200 g grönkål
300 g kallrökt lax
2 st citroner
3 dl turkisk yoghurt
2 dl creme fraiche
½ dl hackad dill
salt och peppar
1 dl riven smakrik ost
Gör så här:
- 1. Strimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlöken. Ansa, skölj och skär grönkålen i mindre bitar.
- 2. Fräs purjolök, grönkål och vitlök mjuk i en panna med matfett. Lägg åt sidan.
- 3. Riv citronskalet fint och blanda ihop med yoghurt, dill och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- 4. Varva grönt och sås med lasaganeplattor och lax i en form, ca 20×25 cm i storlek. Behöver inte fylla varje lager utan sprid ut det lite ”slarvigt”. Ca 4-5 lager.
- 5. Avsluta med ett lager kräm och den rivna osten.
- 6. Tillaga i varm ugn på 225° i ca 40 minuter.
Gick inte riktigt vem hos dottern pga grönkålen. Vi andra tyckte den var mycket god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar