måndag 27 november 2017

Ingen jul utan biskvier

Vissa saker bara måste finnas för att det ska bli jul. Biskvier är en lika självklar sak i min jul som hyacinter.

Det här är ett recept på riktigt goda och enkel bakade biskvier (som jag gör i miniformat).

275 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning;
50 gram mörkchoklad
125 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping;
150 gram mörkchoklad


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt, arbeta in äggvitan.
  3. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Lossa från pappret låt kallna med undersidan uppåt.
  5. Fyllning; Smält chokladen över vattenbad.
  6. Vispa ihop övriga ingredienser till fyllningen, rör i den smälta chokladen.
  7. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna.
  8. Låt stelna i kylskåp
  9. Topping; smält chokladen över vattenbad
  10. Doppa biskvierna i chokladen låt stelna.
Nu blir det Dessertmästarna på kanal 5. Det enda mat- och bakprogram som jag ser på tv.

Bild lånad från nätet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar