torsdag 16 februari 2017

Hamburgerbröd

Provade ett nytt recept på hembakade hamburgerbröd. verkligen fluffiga, stora och goda bröd.

Hamburgerbröd
16st
Ugn 225 grader

6 dl mjölk
2 msk strösocker
50 jäst
ca 14 dl vetemjöl
200g rumstempererat smör
2 lätt uppvispaade ägg
1 tsk salt

  1. Värm mjölk och socker till 37 grader
  2. Lös upp jästen i mjölken
  3. tillsätt smör, ägg och salt
  4. Arbeta in mjölet. Degen blir lite lös.
  5. Låt jäsa i 45-60 minuter.
  6. Dela degen i 16 bitar (riktigt stora bröd) och rulla till bullar.
  7. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under handduk i 60 minuter.
  8. Pensla med ägg och grädda 12 minuter. Bröden ska bli gyllenbruna.

Jag serverade bröden med Pulled pork, picklad rödlök och coleslaw. Tummen upp från alla i familjen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar