måndag 7 december 2015

Var ska man fira jul?Var ska man fira jul?
Jag är väldigt traditionsbunden när det kommer till julfirande. Däremot behöver jag inte fira det på ett och samma ställe. Några gånger har vi faktiskt firat jul på Finlandsfärjan. Fantastiskt roligt. Lyxigt att komma till ett färdig arrangerat julfirande.
 Men jag har en dröm…
En dröm om snötyngda träd, enslighet, varma brasor och fantastiska långa lata dagar i ett gnistrande vitt vinter landskap. 


Jag drömmer om att samla mina syskon och alla barn och hyra en stor stuga över julen. Stor nog att rymma alla. Det ska vara bekvämt. Där vi skulle kunna vara i flera dagar och bara ha det bra. Tänk att kunna erbjuda barnen vildmarksliv med skoteråkning, skidturer, lek och bus i snön. Varvat med sällskapsspel och mys vid en härlig brasa, kanske med en god bok eller en julfilm. Sen en härlig varm bastu på det och massor med god mat och sötsaker. För en julgalning som mig vore det en riktig juldröm. Jag brukar spana på fritiden.se efter lämpliga stugor att hyra. På sidan kan man söka efter stugor, fritidshus, hus, torp, lägenheter och rum för uthyrning runt om i Sverige. Vem vet… en vacker dag kanske min juldröm slår in…

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt det låter! Och man skulle vara garanterad en VIT jul!!

    SvaraRadera