tisdag 17 februari 2015

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

När man ligger hemma sjuk har man mycket tid över att surfa runt på datorn... Har hittat flera nya recept som jag är sugen på att prova. Detta recept hade en kollega länkat till på Facebook. Receptet kommer från Arla.se.

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kycklingfilé slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.
Antal portioner
4 port
Ingredienser
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Strö ev över lite färsk oregano. 

 Mycket god middagsrätt. Jag åt rätten med frästa grönsaker och sallad. Övriga familjen hade även ris till.



1 kommentar: