söndag 1 september 2013

Storforsen

Igår blev jag bjuden på en liten resa med anledning av min födelsedag tidigare i sommar.  Mina grannfruar bjöd mig hit...
http://www.alvsbyn.se/kommun/dalis2.nsf/vyPublicerade/6BB4C43EF11B507BC1256FB400370A32?OpenDocument

Storforsen
Storforsen i Älvsbyns kommun.  Miljön här är helt underbart vacker.  Kraften i den dånande forsen är så fascinerande, mäktig och helt fantastisk. Vi började med att vandra upp jäms med forsen. Sen dukade mina vänner upp en "liten" buffé. ..

Naturen är helt fantastisk.


Efter några härliga timmar vid forsen åt vi middag på hotellet

rödingEn underbar minisemester med härliga människor. Avslappnande och kul. Vi avslutade vår tripp med att äta långfrukost på hotellet med utsikt upp över forsen.

hotellet sett från forsen på kvällen
Nu till det juliga... Här vid Storforsen hålls en julmarknad i december

Bild från marknadens hemsida

Jag har aldrig besökt marknaden. Men ska göra det i år. Ska bli spännande. Och det ligger inte så långt från oss så man kan ta en tur över dagen dit. Har fått berättat till mig att man hittar mycket fint hantverk på denna marknad.

3 kommentarer:

  1. Det ser ut att ha varit en trevlig utflykt och en perfekt plats för julmarknad med stämning så jag förstår att du vill åka dit!

    SvaraRadera
  2. Storforsen är ju underbart :) funderar varje år på att åka dit och äta julbord, men det ligger ca 10 mil bort så det blir en bit att åka och kräver bra väder. Får se hur det blir i år!

    SvaraRadera
  3. Jag har samma sträcka dit. Och man vill inte åka om det är dåligt väder. Vi funderade på att boka hotell över julmarknaden men det var fullbokat redan. Julbord skulle dukas upp den 7:e och 14:e december, 450kr/ person. I år är min ambition att verkligen ta mig dit till marknaden.

    SvaraRadera