I vår familj äter vi ofta kyckling. Därför håller jag ständigt ögonen öppna efter nya recept. Detta hittade jag på recept.se

Ingredienser
– 600 g kycklingbröstfiléer |
– 1 gul lök |
– 1 msk smör |
– salt |
– 2 dl vispgrädde |
– 1 dl vatten |
– 1 msk kycklingfond |
– 1 dl crème fraiche |
– 2 msk chilisås |
– 1 msk rosépeppar |
– 1 tsk grönpepparkorn |
– 9 körsbärstomater |
Garnering |
---|
– 2 msk hackad persilja |
– rosépeppar |
– grönpepparkorn |
Krossad potatis |
---|
– 1 kilo potatis, t ex Amandine |
– 4 msk olivolja |
– 2 vitlöksklyftor |
– 50 g riven parmesanost |
– salt, peppar
Gör så här1. | Dela varje kycklingfilé på längden. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och fräs lite till. Salta. Lägg över kycklingen i en ugnsform. | 2. | Häll i grädde, vatten, fond, crème fraiche och chilisås i stekpannan, och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Lägg i delade tomater. | 3. | Tillaga i 200°, tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter. | 4. | Vid servering: Strö över persilja och lite extra krossad peppar. | 5. | Krossad potatis: Koka potatisen nästan klar. Häll av vattnet och ånga den torr. | 6. | Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så de går sönder lite. Krossa vitlöksklyftorna och och blanda med potatisen. Ringla över olja, strö över ost och krydda med salt och peppar. | 7. | Tillaga i ugnen i 200° tills potatisen fått färg, ca 15 minuter. |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar