lördag 12 december 2020

Brioche-hamburgerbröd

 Idag har jag bakat Brioche- hamburgerbröd i olika storlekar att använda till olika tillfällen. De stora ska vi äta till middag idag med pulled-chicken. De mindre ska användas till buffé längre fram. Receptet kommer från Allt om mat


Brioche-hamburgerbröd

För 12 bröd:

Ingredienser

2,5 dlvatten
0,5 dlmjölk
25 gjäst
2,5 mskströsocker
1 tsksalt
1ägg
7,5 dlvetemjöl, special (450 g)
50 gsmör, rumsvarmt

Pensling:

1ägg

20 MINUTER + 2 TIMMAR JÄSNING + 15 MINUTER I UGN

Briochehamburgerbröd – gör så här:

  1. Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar