Idag har jag bakat Brioche- hamburgerbröd i olika storlekar att använda till olika tillfällen. De stora ska vi äta till middag idag med pulled-chicken. De mindre ska användas till buffé längre fram. Receptet kommer från Allt om mat
Brioche-hamburgerbröd
För 12 bröd:| 2,5 dl | vatten | 
| 0,5 dl | mjölk | 
| 25 g | jäst | 
| 2,5 msk | strösocker | 
| 1 tsk | salt | 
| 1 | ägg | 
| 7,5 dl | vetemjöl, special (450 g) | 
| 50 g | smör, rumsvarmt | 
 20 MINUTER + 2 TIMMAR JÄSNING + 15 MINUTER I UGN
Briochehamburgerbröd – gör så här:
- Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar