lördag 26 januari 2019

Cheddarbröd

Inget får tankarna att hamna rätt som när man  bakar bröd.
Dessa kuvertbröd är ljuvligt goda.


Cheddarbröd

5 dl vatten
1 dl mjölk
1/2 pkt jäst (25 g )
2 tsk salt
2 msk sirap
8 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special + mjöl till utbak
Riven cheddarost
 
Värm vattnet och mjölken till 37 grader
Rör ihop allt till en lös deg med elvispens krokar
Strö över lite mjöl
Täck bunken med glad pack
Låt degen jäsa i rumstemperatur ca 1 1/2 timme
 
Värm ugnen till 225- 250 grader
Strö ut 1/2 dl mjöl på bakbordet och stjälp ut degen
KNÅDA INTE
Strö lite mjöl på degen och platta ut degen lite
Ta ut små bröd med hjälp av degskrapan.
 
Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa 10-15  minuter. 
Strö på riven cheddarost
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min


1 kommentar: