Räk- och löjromsbakelse
4 portioner
Tid: 1 timme + tid i kyl
12 skivor ljus formfranska eller 4 skivor landgångsbröd
Räkröra
1 litet knippe dill, ca 10 g, eller ca 1 msk fryst hackad dill
¼ rödlök
150 g skalade räkor,
1 dl majonnäs, saft av citron efter smak salt och lite cayennepeppar
1 dl majonnäs, saft av citron efter smak salt och lite cayennepeppar
Laxröra
1 litet knippe gräslök, ca 10 g, eller ca 1 msk fryst,
100 g gravad lax
3 msk philadelphiaost
saft av citron efter smak
salt
nymald svartpeppar
Garnering
½ dl crème fraiche,
1½–2 dl majonnäs,
40 + 40 g löjrom, 12 handskalade räkor
4 skivor gravad lax
skivad citron
dillvippor
Gör så här
1. Räkröra: Finhacka
dill och rödlök. Grovhacka räkorna. Om de är frysta eller ligger i lag,
se till att de är väl avrunna. Blanda ner hacket i majonnäsen. Smaka av
med citronsaft, salt och cayennepeppar. Ställ kallt.
2. Laxröra: Finhacka
gräslöken. Dela laxen i bitar och rör ihop med gräslök och
färskost för hand i en bunke. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt.
3. Garnering: Rör ihop
crème fraiche, majonnäs och hälften av löjrommen i en bunke. Smaka av
med salt och peppar. Ställ kallt.
4. Tryck ut tolv rundlar av brödskivorna med hjälp av ett glas eller en
stans, ca 8 cm i diameter.
5. Lägg ut fyra brödrundlar och fördela räkröran på dessa. Lägg på en ny
rundel på varje och fördela laxröran ovanpå. Avsluta med sista
brödrundeln och täck bakelsen med löjromskrämen på topp och sidor. Låt
stå väl övertäckta i kylskåpet till dagen därpå.
6. Garnera bakelserna med räkor, löjrom, gravad lax, en skiva
citron och dillvippor.
Varmrätt...
Oxfilé med parmesanpotatis och rödvinssås
Efterrätt...
Flamberad ananas med vaniljglass
Varmrätt...
Efterrätt...
Flamberad ananas med vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar