Förrätt:
Toast med varmrökt lax
Sås:
1dl creme fraiche
50 g riven parmesan
Citronskal från 1/4 citron
2msk gräslök
1/2 vitlöksklyfta.
1. Rosta bröd
2. Bre på sås på brödet
3. Fördela varmrökt lax på
Huvudrätt:
Köttgryta i gräddig sås och kokt potatis
Använde rester av "karjalanpaisti" ( finsk köttgryta man har på julbordet). Tillsatte grädde och redning. Koka potatis. Sååå gott!
Efterrätt:
Flamberad ananas med glass:
DU BEHÖVER
- 1 st ananas
- 0.5 dl rörsocker
- 2 msk smör
- 2 msk vatten
- 2 msk rom
1.Skär bort skalet på ananasen och skär ananasen i 1–1 1/2 cm tjocka skivor. Ta ut den hårda mittstocken med ett litet mått eller en äppelpipa.
2.Hetta upp sockret, i en medelvarm stekpanna, tills det smälter. Rör inte om! Tillsätt smöret och låt det smälta i sockret. Stek ananasskivorna på båda sidor. Tillsätt vattnet och rör om.
3.Stäng av fläkten! Häll i rom och låt den bli varm i såsen. Tänd på och flambera frukten. Ha ett stort lock i närheten för att släcka lågorna med om de blir för höga. Servera med en kula vaniljglass och eventuellt en klase vinbär och mynta. Vill du inte flambera, så går det momentet att utesluta!
En perfekt middag med liten insats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar