Kalljästa frallor
12 st
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
- ca 12 dl vetemjöl
Pensling & garnering
- 1 ägg, uppvispat
- ca ½ dl valfria frön, t ex vallmofrön, linfrön och solrosfrön
GÖR SÅ HÄR:
- På kvällen: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg, ca 20 min i maskin. Lägg degen i en bunke och täck den med plastfolie. Jäs degen i rumstemperatur i 30 min, sätt sedan in bunken i kylskåpet och jäs degen över natten
i 8–10 tim. - På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen
i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 40 min. - Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda frallorna mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar