söndag 29 oktober 2017

Snabba frallor till frukost

När man har slut på bröd till frukost är dessa frallor räddaren i nöden. Går super fort att fixa och kräver nästan inget arbete. Receptet kommer från Lindas bakskola
KNÅDFRIA FRUKOSTFRALLOR
9 st
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl
På degen
1 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll ca 1 dl vetemjöl över degen och rulla degen i mjölet. Nyp loss ca 9 lika stora bitar från degen med mjölade händer. Lägg varje bit på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem runda lite försiktigt.
3. Strö lite vetemjöl över frallorna och låt dem jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar