fredag 20 oktober 2017

Pizzabullar

Snart är det höstlov för vår familj. Har fixat perfekt melkanmåls/ utflyktsmat...
Pizzabullar.

50g jäst
150g smör
3 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk socker
2 ägg
12.5 dl vetemjöl
Valfri pizza fyllning

Smula sönder jästen.Smält smör. Tillsätt vatten. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt ägg, salt och socker. Rör  om ordentligt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Baka ut som småbullar. Låt jäsa på plåten igen. Grädda sen mitt i ugnen i 225 grader, ca 10-12 minuter.

Går att frysa men godast nybakade. Jag brukar värma upp dem och linda in i folie till utflykten.

1 kommentar:

  1. Åh, det var längesedan jag gjorde pizzabullar. Blev jättesugen!

    SvaraRadera