fredag 14 juli 2017

Bilsemester sommaren 2017

De senaste 2 veckorna har vi kört en hel del bil. Från Luleå till Billund i Danmark, samt lite kringelikrokar runt i Sverige och tillbaka igen. Men en fantastisk semester har vi haft. Träffat gamla goda vänner och släktingar. Upplevt nya saker, myst och njutit av ledighet.
Efter att ha övernattat både hos svärmor i Stockholm och goda vänner i Växjö tog vi oss över till Danmark. Här sov vi en natt på hotell i vackra Nyborg...
Vi promenerade runt i stadens hamn och vid hotellets strand. Barnen plockade snäckor och vi njöt av vackra utsikten. Nyborg Strand heter hotellet. Ett bra hotell om man reser med barn. Dom har inomhuspool och fina lekparker.
Efter det var det dags för resans huvudmål...
LEGOLAND i Billund!
  
Vi bodde på campingen i stugor. Gott om plats för barnen att springa, rent och snyggt. Vi hade riktigt bra väder under vårt besök.
Stugan
"Clampingdinner"
Själva Legoland hade mycket att erbjuda både stora och små. Dock är stor del av parken som ett nöjesfält med mycket karuseller. Jag själv och äldsta dottern hade väntat oss mer LEGO. Men miniland med sina otroliga byggnader är en fantastisk upplevelse. Till attraktionerna bildas långa, långa köer. Så ett tips är att direkt man kommer in i parken när de öppnar bege sig längst in där de flesta åkattraktionerna är så slipper man köerna. Alternativt göra dem efter middagen på kvällen. Våra barn är 8 och 10år gamla. En perfekt ålder att besöka Legoland. Vår äldsta dotter gillar inte karuseller så hon tyckte det var lite för mycket sånt. I piratlandet (det roligaste stället enligt oss) blir man blöt... mycket blöt. Så roligt! I Lego-shopen kan man köpa det mesta i Legoväg. Även produkter som är svåra att få tag på i vanliga affärer. Jag köpte mig lite jullego...
 
Efter Legoland begav vi oss till Köpenhamn. Här anslöt min syster sig till vår resa. Vi bodde på hotell mitt i stan. Promenerade runt, åt god mat, tog en båttur. Nyhamn var min favorit.

Tillbaka i Växjö andades vi ut lite. Hängde med våra vänner, åt fantastisk mat och bara njöt.
  
Vi hann även med ett besök till Kosta glasbruk. Vilket hantverk! Jag älskar glas.

  
Efter Växjö gick färden till min barndomsstad Västerås. En nostalgisk tripp där vi besökte barndomens lekplatser, vår gamla port och bästa av allt umgicks med våra äldsta vänner som bor kvar i staden. 
Vallby friluftsmuseum... en underbar plats med gamla byggnader, djur, hantverk och historia. Som barn lekte vi här dagligen.
 

Även här hade vi soligt väder och hann med besök på stranden, vandra i staden och blev bjudna på otroliga middagar hos våra vänner.

Borta bra men hemma bäst heter det ju... Och visst är det härligt att äntligen få krypa ner i sin egen säng...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar