onsdag 17 augusti 2016

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Vi har jag förgyllt denna onsdag kväll med en härlig äppelkaka. Receptet kommer från Tidningen hembakat. Riktigt god var den.

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

ca 12 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält 
Garnering
ca 2 äpplen
kanel
strösocker 
GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

1 kommentar:

  1. Precis det receptet har jag också skrivit ut och tänkt att baka till helgen ��

    SvaraRadera