tisdag 24 november 2015

Bröllopstårta

I helgen var jag värdinna på mina vänners hemliga bröllopsfest. Gästerna trodde att det bara var en 50 års fest, men den blev även till en bröllopsfest. Så fullt upp med att duka och pynta lokalen...
 
Sen hade jag äran att göra tårtorna också...



Har fått frågan om vad de innehöll så här kommer receptet på fyllningarna...

Bottnarna är vanliga ljusa tårtbottnar ( home made).

Fyllning 1;

Hallonmousse 

3 gelatinblad
225 g hallon
0.75 dl socker
3 dl vispgrädde

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter
  2. Koka upp hallon och socker, låt koka ett par minuter
  3. Häll hallonen genom en sil, så du får bort kärnorna
  4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i hallonen
  5. Vispa grädden löst
  6. Blanda ihop hallon och grädde, låt stelna en stund i kylskåp.
  7. Lagret med hallonmousse grundades med ett tunt lager hallonsylt.
Fyllning 2;

Dumlefluff

180 g dumle
3 dl vispgrädde

  1. Dela dumlen i mindre bitar
  2. Smält dumlen i grädden på lågvärme. OBS! det får INTE koka ( då går grädden inte att vispa)
  3. Låt svalna och ställ in i kylskåp minst 5 timmar, helst över natten.
  4. Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha. 
Ovan på tårtan spritsade jag vanlig grädde och dekorerade med lite sockerkulor i olika färger.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar