Sen hade jag äran att göra tårtorna också...
Bottnarna är vanliga ljusa tårtbottnar ( home made).
Fyllning 1;
Hallonmousse
3 gelatinblad
225 g hallon
0.75 dl socker
3 dl vispgrädde
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter
- Koka upp hallon och socker, låt koka ett par minuter
- Häll hallonen genom en sil, så du får bort kärnorna
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i hallonen
- Vispa grädden löst
- Blanda ihop hallon och grädde, låt stelna en stund i kylskåp.
- Lagret med hallonmousse grundades med ett tunt lager hallonsylt.
Dumlefluff
180 g dumle3 dl vispgrädde
- Dela dumlen i mindre bitar
- Smält dumlen i grädden på lågvärme. OBS! det får INTE koka ( då går grädden inte att vispa)
- Låt svalna och ställ in i kylskåp minst 5 timmar, helst över natten.
- Vispa upp med elvisp till den konsistens du vill ha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar