Jag gillar polkagrisar. Och då var jag bara tvungen att prova detta recept. Känns lite juliga med både choklad och polkagrisar.
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
150 g smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vit
chokladkräm
150 g vit choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
150 g vit choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
Garnering
1 påse polkagrisar (140 g)
1 påse polkagrisar (140 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker luftigt.
2. Smält smöret, låt det svalna något
och blanda det med mjölken.
3. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och
vaniljsocker i äggsmeten. Blanda i smörblandningen
och rör om ordentligt.
och rör om ordentligt.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en
långpanna, ca 25 x 35 cm, och vik upp kanterna. Häll i smeten och grädda i
nedre delen av ugnen i 10–15 min eller tills kakan känns färdig. Låt svalna.
5. Chokladkräm: Smält chokladen över
vattenbad.
6. Vispa smöret och florsockret
fluffigt. Vispa ner chokladen, lite i taget, i smörblandningen.
7. Bred den vita choklad-krämen
över den svalnade kakan.
8. Krossa polkagrisarna i mixer eller
mortel. Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund. Skär i
rutor.
Åh, så gott!
SvaraRaderaMen hjälp vad gott det lät! Måste nog pröva :)
SvaraRadera