måndag 31 augusti 2015

Vita polkarutor



Jag gillar polkagrisar. Och då var jag bara tvungen att prova detta recept. Känns lite juliga med både choklad och polkagrisar.
Vita polkarutor 15–30 st
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vit chokladkräm
150 g vit choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
Garnering
1 påse polkagrisar (140 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker luftigt.
2. Smält smöret, låt det svalna något och blanda det med mjölken.
3. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda i smörblandningen
och rör om ordentligt.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm, och vik upp kanterna. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 min eller tills kakan känns färdig. Låt svalna.
5. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad.
6. Vispa smöret och florsockret fluffigt. Vispa ner chokladen, lite i taget, i smörblandningen.
7. Bred den vita choklad-krämen över den svalnade kakan.
8. Krossa polkagrisarna i mixer eller mortel. Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund. Skär i rutor.

2 kommentarer: