lördag 29 augusti 2015

Baka, baka, liten kaka...


Igår hade jag invigt dagen för bakning. Blev några olika sorter. Först ut var dessa cupcakes...



Chokladcupcakes med himmelsk chokladfrosting
Ingredienser till 12 muffins
75 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl mjölk
1 st ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
Chokladfrosting
200 g florsocker
75 g rumsvarmt smör
30 g kakao
150 g Philadelphia
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, mjölken, och ägget, vispa ihop.
3. Blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret, socker och salt.
4. Vispa ihop allt till en slät smet.
5. Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 18 – 20 minuter. Låt muffinsen svalna
6. Vispa smör, kakao och Philadelphia tills det är riktigt blandat. Blanda ner florsockret och vispa ett par minuter tills du har en fast och fin frosting.
7. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa de svalna cupcakesen. Vill du ha en jordgubbe mitt i, skölj jordgubbarna och låt dem torka. Sedan spritsar du runt jordgubben.


Det blev också en gammal favorit Schweizernötskaka, receptet hittar ni HÄR.

Den åt vi till efterrätt med lite grädde. Mastigt... men sååå gott.

3 kommentarer:

  1. Tjusiga muffins!!! Jag håller på och bakar idag men ingenting så tjusigt som dina grejor:))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med en sprits är det enkelt att få till.

      Radera