söndag 21 juni 2015

Klippta grahamsbullar

Ännu ett brödrecept. Jag har snöat in på småbröd av olika sorter. Det här är super goda och enkla att baka. Receptet har jag hittat på tidningenhembakat.se
 

Klippta grahamsbullar

a 25 st
25 g jäst
3 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl grahamsmjöl
20 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några min.
2. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några min så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 25 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar