lördag 6 december 2014

Macarons

Till jul bakar jag alltid Macarons. Brukar göra olika färger och fyllningar.I år har jag varit lat och bara bakat vita. Har använt vit choklad och Philadelphia ost till fyllning. Samt vaniljsocker som smaksättning på själva macaronen.



Grund recept

4 äggvitor - vispas till hårt skum
25g socker - vispas i lite i taget
125g mandelmjöl - blandas med florsockret i en separat skål och röres i marängen.
225g florsocker
 Spritsa ut 2cm stora runda klickar på bakplåtspapper eller särskilda macaron mattor.
Låt stå i minst 1 timma tills marängen satt sig ( annars spricker den).
Grädda i 160 grader i 10-12 minuter.
Ta försiktigt loss från plåten.
Spritsa fyllning på hälften och sätt ihop 2 och 2.

Fyllning;
150g vit choklad - smält
150 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop allt när chokladen svalnat något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar