Apelsin cheesecake
10 bitar:225g pepparkakor
100g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning:
200g färskost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk rivet apelsinskal
2 msk apelsin saft
Topping:
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
Garnera med:
1 apelsin (blodapelsin ger juligare stil)
Gör så här:
- krossa pepparkakorna. Smält smöret och blanda med pepparkakskrosset. Tryck smulorna i en form, 23cm med löstagbar kant, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllningen; rör ihop ost och socker, tillsätt äggen 1 i taget. Rör ner apelsinskal och saft. Häll fyllningen i formen och grädda i 30 minuter. Låt kallna, gärna över natten.
- Rör ihop toppingen och bred över kakan, garnera med apelsin.
Låter jättegott, den måste jag prova :)
SvaraRadera