måndag 25 augusti 2014

Schweizernötskaka

En riktig festkaka är det här...

12 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
80g schweizernöt choklad

Glasyr;
2/3 dl vispgrädde
150g schweizernöt choklad

Gör så här;
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  4. smält smöret och tillsätt mjölken i den.
  5. Blanda de torra ingredienserna.
  6. Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten.
  7. Hacka chokladen grovt och vänd i.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
  9. Koka upp grädden till glasyren.
  10. Blanda i hackad choklad o rör till en jämn smet.
  11. Glasera kakan och servera vispad grädde till.
Jag bakar ut min i en mindre långpanna. Då hålls glasyren bättre på plats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar