onsdag 18 juni 2014

Hemgjord aioli

Jag gör alltid egen aioli. Det är super enkelt. Och gott till nybakat bröd. Jag tar ofta med mig en burk som present när jag är bortbjuden.

Kirsis Aioli
Blir ca 4 dl.  hållbarhet i kylskåp ca 3 veckor.

2 äggulor
3 tsk dijon senap
2 krm salt
1 krm vitpeppar
½ msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja

4 st vitlöksklyftor
kajenpeppar
flingsalt

  1. Rör ihop äggulor, senap, salt och peppar.
  2. Tillsätt vinäger under omröring.
  3. Vispa i oljan, droppvis från början (gärna med elvisp)
  4. Smaksätt. Hur mycket beror på hur stark man vill ha aiolin. Jag sätter ganska mycket flingsalt. 
Alla ingredienser bör ha samma temperatur när man börjar. Detta är inget jag någonsin följt... Och majonnäsen har aldrig skurit sig för mig...

1 kommentar: