Detta recept kommer från senaste numret av Buffé.
Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing
Ingredienser 10 portioner
- 2 vitlöksklyftor
- rivet skal av 2 citroner
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 fläskfiléer (à ca 500 g)
- olivolja
- ruccola till garnering
Caesardressing
- 1/2 vitlöksklyfta
- 5 sardellfiléer
- 1 äggula
- 1 dl riven parmesanost
- 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
- 2 dl ruccola
- 1 dl neutral olja (t ex rapsolja)
Så här gör du
Köttet går att tillaga 1-2 dagar innan festen. Dressingen görs på festdagen.- Sätt ugnen på 125°C.
- Skala och finriv vitlöken.
- Blanda med citronskal, salt och peppar.
- Putsa fläskfilén. Bryn den i olja runt om i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Gnid in filéerna med citronblandningen.
- Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av fläskfilén. Ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°C.
- Låt svalna.
- Skär köttet i tunna skivor på snedden. Lägg ev på serveringsfat. Täck och förvara i kyl.
- Grön caesardressing: Mixa vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citronjuice och rucola slätt i en matberedare. Tillsätt oljan under fortsatt mixning. Smaka av med salt. Täck och förvara kallt.
- Ca 1 timme före servering: Ta ut köttet ur kylen (det är godast att äta när det inte är kylskåpskallt).
- Strax före servering: Ringla dressingen över köttet. Garnera med rucola.
Till efterrätt bakade jag en Klassisk kladdkaka med färska jordgubbar och grädde till.
Receptet kommer från Tidningen hembakat. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar