Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Kycklingfilé
slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med
balsamvinäger, oregano och vitlök.
Antal
portioner
4 port
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 4 skivor parmaskinka
- 2 dl Arla® vispgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk konc kycklingfond
- 2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen
på 225°.
Krydda
kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda
skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop
grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca
15 min.
Strö ev över
lite färsk oregano.
Mycket god middagsrätt. Jag åt rätten med frästa grönsaker och sallad. Övriga familjen hade även ris till.
Det låter gott!
SvaraRadera