Till gårdagens adventsmiddag lagade jag Glöggmarinerad kyckling. Riktigt god recept på kyckling, enkel att göra till många. Receptet kommer från Tasteline .com
Ingredienser
- 900 gram kycklingfilé(er), av lår eller bröst
- 1,5 dl vinglögg
- 0,5 dl kinesisk soja
- 1 st citron(er), rivet skal och saften
- 0,75 msk ingefära, riven
- 3 msk matolja
- 1 krm svartpeppar
- 12 st smålökar
- 2 st äpple(n)
- 3 dl grädde
- 1,5 dl vatten
- 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
- 1,5 msk balsamvinäger
Tillagning
- 1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
- 2. Tag upp filéerna och torka av dem. Trä upp köttet på korta träspett. Bryn dem runtom i lite matfett.
- 3. Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen.
- 4. Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran. Lägg kycklingspetten ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
- 5. Fördela lökröran på 4 tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingspetten. Garnera eventuellt med lite färsk timjan. Bjud potatiskaka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar