I senaste numret av Icas Buffe fanns ett recept på Äppelcheesecake. Så god! Alka gillade den.
Ingredienser
300 g färskost
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
Kolaäpplen
500 g röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 msk smör
Botten
150 g smör
300 g digestivekex
Till servering
rostade hackade hasselnötter
Gör så här
Kolaäpplen: Dela och kärna ur äpplena. Skär i små klyftor. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Låt koka upp och koka 3 minuter till en kolasås. Tillsätt äpplena och låt koka ytterligare ca 3 minuter tills äpplena mjuknar. Låt svalna helt.
Botten: Smält smöret. Mixa eller krossa digestivekex och blanda med smöret. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Vispa färskost, äggulor, strösocker och vaniljpulver till en fluffig smet i en stor bunke.
Vispa äggvitor fluffigt i en bunke och grädde fluffigt i en annan bunke. Vänd ner grädden i färskostblandningen och vänd sist ner äggvitorna.
Fördela hälften av kolaäpplena i botten av formen.
Häll cheesecakesmeten över och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram ca 30 minuter före servering.
Till servering: Ringla över resten av kolaäpplena vid servering. Servera gärna med hackade, rostade hasselnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar