Krämig pasta med kycklingfilé
4 portioner
4 kycklingfilé
4 port valfri pasta
1 paket bacon
sås:
2½ dl grädde
2½dl vatten
grönsaksbuljong
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
½ tsk lökpulver
salt och peppar
Krydda filéerna väl med salt och peppar. Bryn dem väl runt om i stekpanna. Lägg in dem i ugnen, 200° C och låt eftersteka i ca 20 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda grädde, vatten, buljong, vitlök i kastrull och koka till sås, tillsätt redning efter behov. Rör i osten så den smälter (spara ev lite till serveringen)
Knaperstek baconet i mindre bitar och låt rinna av på hushållspapper. Häll av vattnet från pastan och blanda med såsen. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Servera pasta med skivad filé. Strö över önskad mängd bacon och resterande ost till. Servera en sallad till.
Det lät riktigt gott
SvaraRadera