Till kaffet bakade jag en Zebratårta. Recept från tidningenhembakat.se
Zebratårta, 10 bittar
5 ägg
3 strösocker
Skal av en citron
6,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
2 dl mjölk
1 msk röd karamellfärg
1 msk grön karamellfärg
1 msk mjölk
3 strösocker
Skal av en citron
6,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
2 dl mjölk
1 msk röd karamellfärg
1 msk grön karamellfärg
1 msk mjölk
Citronfrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
skal av en citron
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
skal av en citron
Dekoration
2 dl riven kokos
2 dl riven kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröda en springform på 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg, socker och skal från en citron pösigt.
4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i i smeten tillsammans med matolja och mjölk. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
5. Dela upp smeten i tre skålar. Rör ner röd karamellfärg i en, grön i en och mjölk i en.
6. Fyll formen med cirka 3/4 deciliter av den vita smeten, ta 3/4 deciliter grön smet och fyll i mitten av smetem, avsluta med 3/4 deciliter av den röda smeten. Fortsätt så tills all smet är i formen. Se filmen nedan så blir det tydligare!
7. Grädda mitt i ugnen 35-45 minuter. Känn med en sticka mitt i kakan att den kommer ur torr.
8. Låt kakan vila 10 minuter i formen, och sedan svalna helt.
9. Vispa smör och philadelphia tills riktigt krämigt. Riv i skal från en citron och tillsätt florsockret och vispa till en jämn frosting.
10. Jämna till toppen på kakan och dela den i två lika stora delar.
12. Ta 1/3 av frostingen på ena tårtbotten och lägg den andra ovanpå. Täck tårtan med resten av frostingen och strö kokos över hela.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröda en springform på 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg, socker och skal från en citron pösigt.
4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i i smeten tillsammans med matolja och mjölk. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
5. Dela upp smeten i tre skålar. Rör ner röd karamellfärg i en, grön i en och mjölk i en.
6. Fyll formen med cirka 3/4 deciliter av den vita smeten, ta 3/4 deciliter grön smet och fyll i mitten av smetem, avsluta med 3/4 deciliter av den röda smeten. Fortsätt så tills all smet är i formen. Se filmen nedan så blir det tydligare!
7. Grädda mitt i ugnen 35-45 minuter. Känn med en sticka mitt i kakan att den kommer ur torr.
8. Låt kakan vila 10 minuter i formen, och sedan svalna helt.
9. Vispa smör och philadelphia tills riktigt krämigt. Riv i skal från en citron och tillsätt florsockret och vispa till en jämn frosting.
10. Jämna till toppen på kakan och dela den i två lika stora delar.
12. Ta 1/3 av frostingen på ena tårtbotten och lägg den andra ovanpå. Täck tårtan med resten av frostingen och strö kokos över hela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar