Hamburgerbröd
16st
Ugn 225 grader
6 dl mjölk
2 msk strösocker
50 jäst
ca 14 dl vetemjöl
200g rumstempererat smör
2 lätt uppvispaade ägg
1 tsk salt
- Värm mjölk och socker till 37 grader
- Lös upp jästen i mjölken
- tillsätt smör, ägg och salt
- Arbeta in mjölet. Degen blir lite lös.
- Låt jäsa i 45-60 minuter.
- Dela degen i 16 bitar (riktigt stora bröd) och rulla till bullar.
- Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under handduk i 60 minuter.
- Pensla med ägg och grädda 12 minuter. Bröden ska bli gyllenbruna.
Jag serverade bröden med Pulled pork, picklad rödlök och coleslaw. Tummen upp från alla i familjen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar