Recept;
275 gram mandelmassa
1 äggvita
Fyllning;
50 gram mörkchoklad
125 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping;
150 gram mörkchoklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt, arbeta in äggvitan.
- Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Lossa från pappret låt kallna med undersidan uppåt.
- Fyllning; Smält chokladen över vattenbad.
- Vispa ihop övriga ingredienser till fyllningen, rör i den smälta chokladen.
- Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna.
- Låt stelna i kylskåp
- Topping; smält chokladen över vattenbad
- Doppa biskvierna i chokladen låt stelna.
Jag sticker en provsticka i biskvin från undersidan när jag doppar dem i choklad. Då blir det minimalt med kladd och det är lätt att få choklad runt hela biskvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar