Vi har jag förgyllt denna onsdag kväll med en härlig äppelkaka. Receptet kommer från Tidningen hembakat. Riktigt god var den.
Enkel äppelkaka med segmjuka kanter
ca 12 bitar2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
Garnering
ca 2 äpplen
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.
Precis det receptet har jag också skrivit ut och tänkt att baka till helgen ��
SvaraRadera