måndag 20 april 2015

Våren är här! Dags för grillat...

Ett säkert vårtecken är näs grillsäsongen drar igång. De senaste dagarna har temperaturen stigit rejält (med Norrlänska mått mätt), snön har tinat som bara den.I höstas köpte vi en ny gasolgrill som stått i kartonger i garaget. Nu är altanerna snöfria så grillen kunde monteras och testas...

Vilken fin grill. Vi köpte den i Finland på rean sent i höstas. Så nöjda. Det fick bli flankstek som premiär grillning...
Till gjorde jag Parmesanpotatis. Receptet fick jag av min kompis Therese via Facebook i helgen.
  1. Smält smör och häll i en ugnsform.
  2. Krydda smöret med vitlök och valfria örtkryddor.
  3. Strö riven parmesanost på smöret.
  4. Dela potatisarna i halvor och lägg med snittytan neråt i formen.
  5. Baka i ugn 200 grader, ca 40minuter.
  6. Låt potatisen vila i 5 minuter innan de tas upp från formen, så att osten fastnar på potatisen.

Super gott! Blir nog en sommarfavorit.
En lyxig, super god middag. Smakar sommar! Mums, mums.
Vi ser fram emot en lång grillsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar