Recept Zebrakaka
Ca 12 bitar4 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl mjölk
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
Till mörka smeten
3 msk kakao
Till ljusa smeten
3 msk vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt mjölk, smör, vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Häll över 5–6 dl smet i en annan skål och vispa ner kakaon i den.
5. Tillsätt mjöl i den ljusa smeten så att den får samma konsistens som den med kakao.
6. Häll ca ½ dl ljus smet i mitten på den smorda formen.
7. Häll sedan på ca ½ dl av den mörka smeten i mitten på den vita smeten i formen. Då flyter den vita smeten ut mot kanterna. Fortsätt att varva den vita och bruna smeten genom att hela tiden hälla en ny liten klick smet i mitten. Försök att avsluta med den vita smeten.
8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45–55 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna i formen. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar