bild från receptet, från någon julmattidning från 2013 |
Choklad tryffel;
200g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Marängbotten;
4 stora äggvitor
2 ½ dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl hackade hasselnötter
Lingonkräm;
1 dl tinade lingon
½ dl socker
1 dl vispgrädde
½ burk kesella a 250g
Min vana trogen kör jag bara igång för att efter vägen upptäcka... oj... ingen mörkchoklad hemma... oj... inga lingon hemma, ingen kesella heller... Nå det går säker lika bra med... Dajm choklad... och röda vinbär... Jag gjorde tryffeln och la vinbären direkt på tryffeln.
Och det gick ju hur bra som helst. Sött och gott blev det. Får avnjutas i små mängder. Att det saknas ingredienser hemma händer mig ofta... Man får helt enkelt ta det man har istället och ändra i receptet efter de förutsättningar man har.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar