En riktig festkaka är det här...
12 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
80g schweizernöt choklad
Glasyr;
2/3 dl vispgrädde
150g schweizernöt choklad
Gör så här;
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- smält smöret och tillsätt mjölken i den.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd i.
- Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
- Koka upp grädden till glasyren.
- Blanda i hackad choklad o rör till en jämn smet.
- Glasera kakan och servera vispad grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar