Ett sommar måste! Rimbobullar hör sommaren till tycker jag. Lite lyxigare än vanliga kanelbullar och så goda. Nu har jag en laddning i frysen för mysiga fika stunder i solen.
Recept;
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 rumsvarmt smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
75-100 g smör (eller margarin)
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker (ta mer om du använder vanillinsocker)
Pensling:
1 ägg
Garnering:
1 dl florsocker
ca 1msk vatten, pressad apelsin- eller citronsaft
Rör
ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt de övriga
ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den till
en fyrkant ca 40x40 cm. Skär den sen i 8x8 cm stora fyrkanter. Blanda
ihop fyllningen och lägg lite i mitten på varje ruta. Nyp ihop hörn mot
hörn och lägg dom i pappersformar. Låt jäsa övertäckta ca 2 timmar. Pensla
med lätt uppvispat ägg. Grädda i 250 grader 6-8 min. Blanda ihop
glasyren och glasera bullarna vid serveringen. Om bullarna ska frysas så
frys dom utan glasyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar