lördag 14 juni 2014

Tunnbrödsrullar och Chorizosnurror

En av mina egna småplocks mat favoriter är tunnbrödsrullar med olika fyllning. Gott och enkelt. Dessa 2 gjorde jag till sonens studentfest...


Tunnbrödsrullar med lax


Bred smör och färskost (gräslök) på mjukt tunnbröd.
Lägg på gravad lax, ruccola och dill.
Rulla ihop. Plasta in.
Låt vila i kylskåpet, skär upp i lagom bitar.

Tunnbrödsrullar med rostbiff och soltorkade tomater


Bred smör och färskost med tomat på mjukt tunnbröd.
Lägg på rostbiff, soltorkade tomater (hackade), salladsblad.
Rulla ihop. Plasta in.
Låt vila i kylskåpet, skär upp i lagom bitar.

En annan favorit är chorizo snurror. Perfekt till minglet eller som salt tilltugg.

Chorizo snurror


Linda in en chorizo. i en smördegs platta. Kolla att skarven sitter ordentligt. Skär i skivor. Grädda på bakplåtspapper i ugn, 225 grader, ca 15 minuter.
Gör mycket... för dom går åt.

1 kommentar:

  1. Chorizo snurrorna är ju ett måste vid fest //Mira

    SvaraRadera