Marangtårta med Rice Krispies och jordgubbar
Bottnar
- 4 äggvitor
- 3 dl socker
- 100 g mörk choklad (typ block)
- 3 dl Rice Krispies
Fyllning
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 100 g smör eller margarin
Garnering
- 3 dl vispgrädde
- 50 g mörk choklad (typ block)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 125°C.
- Bottnar: Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen. Vänd ner chokladhack och rice krispies.
- Bred ut marängmassan på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm (för 10 port).
- Grädda mitt i ugnen i 1 tim och 15 min. Lossa bottnen när den är varm. Dela den mitt itu. Låt delarna svalna på bakgaller.
- Fyllning: Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
- Bred krämen på ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
- Garnering: Vispa grädden och bred den över tårtan. Riv chokladen och strö över tårtan. Tårtan är godast om den läggs ihop minst 1/2 dag innan servering.
Recept påCitronkrämen;
- 4 st äggulor
- 1 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 100 g smör
- ca 0.5-1 tsk citronarom eller saften från 1 citron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar