tisdag 7 januari 2014

Världens godaste skinkpaj

Dagens middag hos oss..En paj med julskinka och Västerbottenost. Detta recept kommer från norrmejerier.se. Den måste ni prova!!! 
Perfekt sätt att få användning för rester av julskinka. Själv "gör" jag rester för att det ska finnas till denna paj. Passar både som en rätt på buffé bordet, som ensam rätt tillsammans med en sallad eller som vickning på en fest.



Paj på julskinka och Västerbottenost

Mängd: 4-6 portioner

Ingredienser

pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
115 g smör
2 msk creme fraice
1 tsk salt
fyllning:
2 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
100 g riven Västerbottensost
200 g julskinka i strimlor (går bra med annan skinka också)
1 rödlök, skivad
1 krm salt
2 krm peppar

Instruktioner

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök. Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar