Förbereder inför nyårs maten. Kokar fond till förrätten. Räksoppa. Det är tur att det inte smakar som det luktar under produktion...
Först bryner jag rotfrukter (morot, palsternacka, rotselleri, fänkål och gul lök), räkskal (ca 1kg) ,och tomatpure ( ca 1/2 tub) i ugnen ca 20 minuter.
Ös ner i en gryta, på med lite ca 1 krm curry. Häll på några dl vittvin, reducera i 5 minuter.
Slå på vatten så det lite mer än täcker, koka 20-30 minuter.
Sila
Fortsätt reducera till 50%.
I med grädde, reducera.
Smaka av med konjak, salt och peppar, servera
Jag förbereder tills grädden ska i. Kyler ner, Kokar färdigt innan servering. Till serveras ostflarn av Västerbotten ost. Riv ost, lägg i högar på bakplåtspapper, in i ugnen tills de smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar